Κ. Γκιουλέκας: Η «Ομάδα Δημιουργίας» από την πρώτη στιγμή έθεσε ως στόχο την εκπόνηση ενός σχεδίου και για τον τομέα του αθλητισμού»

Αναρτήθηκε από: Κώστας Γκιουλέκας και «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη»



Ένα οργανωμένο σχέδιο για τον αθλητισμό που αφορά σε νέες δραστηριότητες, σε νέες υποδομές και σε νέες διοργανώσεις ανακοίνωσε σήμερα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας, κατά την ομιλία του, για τον αθλητισμό σε αθλητές και εκπροσώπους αθλητικών σωματείων, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος με το συνδυασμό «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» μίλησε για το σημερινό γενικό πλαίσιο λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τόνισε ότι:«Είναι αναγκαίο στο πλαίσιο ενός εθνικού αθλητικού σχεδιασμού που πρέπει να εκπονηθεί το συντομότερο δυνατό από την πλευρά της ελληνικής Πολιτείας, να συνδυασθούν οι δράσεις όλων των φορέων και να προκύψουν εκείνες οι συνέργειες που θα επιτρέψουν την καλύτερη δυνατή οργάνωση του αθλητισμού σε όλες του τις μορφές και την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο Κώστας Γκιουλέκας στο πλαίσιο αυτό και, πέρα από τις υπάρχουσες δραστηριότητες του Δήμου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Εφαρμόζουμε ειδικά προγράμματα Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας και πρόγραμμα «ευ αγωνίζεσθαι» με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών και προσωπικοτήτων του αθλητικού χώρου σε όλα τα σχολεία του δήμου όλων των βαθμίδων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Δημιουργούμε πρότυπες Αθλητικές Ακαδημίες για ομαδικά και ατομικά αθλήματα, Εφαρμόζουμε νέα αθλητικά προγράμματα για τα παιδιά, για τις γυναίκες και για την τρίτη ηλικία με αξιοποίηση των σχολικών γυμναστηρίων».

Όσον αφορά στον τομέα των διοργανώσεων, ο υποψήφιος Δήμαρχος τόνισε πως «μετεξελίσσουμε τον «Αλεξάνδρειο Δρόμο» σε Διεθνή Μαραθώνιο.

Εμπλουτίζουμε με νέα αθλήματα και περισσότερες διεθνούς χαρακτήρα εκδηλώσεις το θεσμό των «Αλεξανδρείων».

Διοργανώνουμε διεθνείς αθλητικές συναντήσεις σε συνεργασία με το δίκτυο αδελφοποιημένων πόλεων και το BALCINET»

Ο Κώστας Γκιουλέκας δήλωσε ότι για να μπορεί η Θεσσαλονίκη να διεκδικήσει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, διεκδικούμε τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού κλειστού γυμναστηρίου πολλαπλών χρήσεων με κλειστό στίβο, παγοδρόμιο και γήπεδα αθλοπαιδιών και κατέληξε λέγοντας πως, «Ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνουμε για τους βετεράνους αθλητές της Θεσσαλονίκης με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες όπως η δημιουργία τράπεζας αίματος βετεράνων, η διευκόλυνσή τους για την απόλυτη πρόσβαση – είσοδό τους σε αθλητικούς χώρους, η ίδρυση του θεσμού του Δημοτικού Αθλητιάτρου στα Δημοτικά Ιατρεία»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου