Κ.Γκιουλέκας: «Προτεραιότητά μας η νέα γενιά»

Αναρτήθηκε από: Κώστας Γκιουλέκας και «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη»



Την αναγκαιότητα να μπει η νεολαία στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων για την πόλη εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. «Δουλεύουμε μαζί για το μέλλον της πόλης μας με αυτούς που θα ζήσουν στην πόλη για δεκαετίες. Είμαστε το νέο και το προοδευτικό στην πράξη και όχι στα λόγια. Μαζί με τη νέα γενιά χτίζουμε τη νέα Θεσσαλονίκη» ανέφερε.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε ότι η συνεργασία του Δήμου με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι απόλυτη προτεραιότητα στο αναπτυξιακό μοντέλο που προτείνει η «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη». «Η Θεσσαλονίκη διαθέτοντας τέσσερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και το ΕΚΕΤΑ μπορεί να γίνει κέντρο παιδείας και πολιτισμού, σημαντικό σημείο αναφοράς στην παραγωγή γνώσης και καινοτομίας» ανέφερε.

«Σκοπός μας είναι να συστήσουμε αυτόνομη δεξαμενή σκέψης (Think Tank), που θα λειτουργεί σταθερά, σε διασύνδεση με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τους Φορείς της πόλης με μόνο της στόχο την πρόταση και επεξεργασία καινοτόμων λύσεων, εμπλουτισμένων από την παγκόσμια εμπειρία» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τους φοιτητές ανέφερε: «Δημιουργούμε ένα οργανωμένο portal υποδοχής και ενημέρωσης φοιτητών με όσες πληροφορίες χρειάζονται για την πόλη. Παράλληλα, αξιοποιούμε τις καλύτερες ιδέες των φοιτητών που αφορούν σε θέματα που απασχολούν την πόλη, τον Δήμο μας και αποτυπώνονται σε διπλωματικές εργασίες ή σε μεταπτυχιακές διατριβές».

Μεταξύ άλλων, ο Κώστας Γκιουλέκας επανέλαβε τα μέτρα για τη νεολαία. Συγκεκριμένα τα μέτρα είναι:

-Η θέσπιση εκπτωτικής κάρτας νέων
-Ζώνες δωρεάν ασύρματης σύνδεσης internet σε όλη την πόλη
-Διετής απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για όλους τους νέους επαγγελματίες
-Γραφείο στήριξης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας και πρόληψης της ανεργίας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου