To Εθνος της Κυριακής «ανακρίνει» τον Κώστα Γκιουλέκα

Αναρτήθηκε από: Κώστας Γκιουλέκας και «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη»





Πώς θα γιατρέψουμε τις πληγές της πόλης

Το «Εθνος της Κυριακής» και ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Τάσος Κονακλίδης, θέτουν ερωτήσεις και ζητούν απαντήσεις για το κυκλοφοριακό, το σκάνδαλο υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου και την έλλειψη πρασίνου.

"ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ
Υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, με τον συνδυασμό «Ομάδα Δημιουργίας».
1. Δυστυχώς, στο θέμα των υποδομών και των μεγάλων έργων η Θεσσαλονίκη είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη της τις τελευταίες δεκαετίες. Η λύση του κυκλοφοριακού σήμερα χρειάζεται ολοκληρωμένη παρέμβαση, που συνδυάζει την αστική συγκοινωνία με ευέλικτα μικρά δημοτικά λεωφορεία, νέες λεωφορειολωρίδες, επέκταση των ποδηλατοδρόμων και το σύστημα μίσθωσης δημοτικών ποδηλάτων, αστικές αναπλάσεις και πεζοδρομήσεις στο κέντρο και σε διάφορες γειτονιές. Για τη στάθμευση, σχεδιάζουμε σύστημα συνεχούς ενημέρωσης για τις ελεύθερες θέσεις στα πάρκινγκ.
2. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου και αν ανήκουν. Εχουμε κάνει απολύτως σαφές ότι χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου με συνεχείς ελέγχους, δικλίδες ασφαλείας και αξιολογήσεις των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους δημότες. Ειδικά σήμερα, χρειαζόμαστε περισσότερο νοικοκύρεμα και κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει πού πάει και το τελευταίο ευρώ. Για αυτό προτείνουμε τη σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής Διαφάνειας για τον έλεγχο των οικονομι­κών και κάθε προμήθειας του Δήμου.
3. Στόχος δικός μας είναι να έχουμε περισσότερο πράσινο και λιγότερο τσιμέντο σε κάθε γειτονιά, για αυτό προχωρούμε στο πρόγραμμα «πράσινες ταράτσες» με κίνητρο τη μείωση των δημοτικών τελών, σε εκτεταμένες δενδροφυτεύσεις και αύξηση του αστικού πρασίνου κάθε χρόνο. Οσο για τη ΔΕΘ η θέση μας είναι σαφής και αδιαπραγμάτευτη: δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου, μιας πράσινης καρδιάς στο κέντρο της πόλης μας, που θα εκτείνεται, μάλιστα, και εκτός των ορίων της ΔΕΘ με ζώνες πρασίνου από το δάσος του Κεδρινού Λόφου μέχρι τη θάλασσα."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου