Συνάντηση Κ.Γκιουλέκα με δημοσιογράφους

Αναρτήθηκε από: Κώστας Γκιουλέκας και «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη»




Φιλική συνάντηση με δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.
Ο Κ. Γκιουλέκας συζήτησε με τους εκπροσώπους  των ΜΜΕ της πόλης για τα ζητήματα της επικαιρότητας αλλά και για τις πολιτικές εξελίξεις.

  
Ερωτώμενος για την επόμενη ημέρα των εκλογών και για το πόσο απαραίτητη είναι η αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα αλλά και για το ενδεχόμενο συνεργασιών μεταξύ των κομμάτων ο Κ. Γκιουλέκας απάντησε:

«Η αυτοδυναμία για εμάς είναι πράγματι το επιδιωκόμενο γιατί η πολιτική αστάθεια στο μόνο που μπορεί να οδηγήσει είναι ένα πολιτικό σκηνικό που θα θυμίζει κινούμενη άμμο. Το ζητούμενο είναι από αυτές τις εκλογές να προκύψει μία όσο το δυνατόν ισχυρότερη κυβέρνηση. Σε μία τέτοια περίοδο αυτό που δεν θα έπρεπε κανένας να εύχεται είναι η πολιτική αστάθεια. Το να βγουν, δηλαδή, κόμματα αδύναμα τα οποία αύριο δεν θα μπορούν ούτε να κυβερνήσουν τη χώρα ούτε να συζητήσουν την οποιαδήποτε αλλαγή σε μέτρα που θα βοηθήσουν αυτό τον τόπο και που θα στηρίζονται σε ευκαιριακές συγκλίσεις και συνενώσεις με άλλα κόμματα. Δυστυχώς αυτό θα είναι ότι χειρότερο. Η αυτοδυναμία πρέπει να είναι ευχή όχι κατάρα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε:

«Κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί έναν δρόμο χωρίς θυσίες και ανηφοριές, που πραγματικά τα πάντα είναι οριακά. Η ΝΔ είναι η μόνη που μπορεί να προσφέρει λύσεις». Και πρόσθεσε: «Είμαστε σε μία πολύ δύσκολη πορεία και εάν δεν προσέξουμε την κάθε μας κίνηση αυτό θα έχει επίπτωση στη ζωή των συμπολιτών μας. Ο λαός βρίσκεται στα όρια της κοινωνικής έκρηξης και χρειάζεται όσο ποτέ ειλικρίνεια και σύνεση».

Σχολιάζοντας την κατάσταση στο δήμο Θεσσαλονίκης από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ο Κ. Γκιουλέκας τόνισε:

«Δυστυχώς, η αποτυχία της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης στο θέμα της καθαριότητας είναι οικτρή. Η κυκλοφοριακή αναρχία έχει βυθίσει στο χάος τα πάντα. Η Θεσσαλονίκη έχει γίνει η πιο σκοτεινή και βρώμικη πόλη. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το γεγονός ότι ενώ ήδη διανύουμε τον τέταρτο μήνα του 2012, του έτους που η πόλη μας γιορτάζει τον ένα αιώνα ελεύθερου βίου της η διοίκηση του Δήμου σιωπά εκκωφαντικά και δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για τον εορτασμό αυτής της σημαντικής επετείου. Η Θεσσαλονίκη είχε μία μοναδική ευκαιρία, το 2012, μέσα στη γενικότερη κρίση να στείλει με αξιοπρέπεια το μήνυμα ότι γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της και ότι είναι μία σύγχρονη πόλη με τα πανεπιστήμιά της, τη νεολαία της, τον πολιτισμό της και ακόμη και σ ’αυτή την τραγική συγκυρία που ζούμε, μπορεί να ατενίζει το μέλλον με ασφάλεια και αισιοδοξία». 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου