Άρθρο του Κ.Γκιουλέκα στο thestival.gr: Η αυτοδυναμία πρέπει να είναι ευχή όχι κατάρα

Αναρτήθηκε από: Κώστας Γκιουλέκας και «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη»



E-mail
mak_023xx8Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι το αύριο και η έξοδος της χώρας από την κρίση. Η πορεία, όμως, είναι δύσκολη. Κανείς δεν μπορεί να υποσχεθεί έναν δρόμο χωρίς θυσίες και ανηφοριές, όπου πραγματικά τα πάντα είναι οριακά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι εάν συνεχίσουμε μ' αυτή τη βαθιά υφεσιακή πολιτική θα βουλιάξουμε ακόμη περισσότερο και δεν πρόκειται να πάμε πουθενά.

Εάν δεν προσέξουμε την κάθε μας κίνηση αυτό θα έχει ακόμη μεγαλύτερη επίπτωση στη ζωή των συμπολιτών μας. Ο λαός βρίσκεται στα όρια της κοινωνικής έκρηξης και χρειάζεται, όσο ποτέ, ειλικρίνεια και σύνεση.
Εμείς, στη ΝΔ, επιλέγουμε τον δρόμο της αλήθειας. Επιλέγουμε να πούμε ολόκληρη την αλήθεια στον ελληνικό λαό χωρίς τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Άλλωστε, όποιος πει κάτι περισσότερο από αυτό που μπορεί να πράξει θα συναντήσει σφοδρή λαϊκή αντίδραση και θα το μετανιώσει οικτρά.
Σε μία τέτοια περίοδο, που ο κάθε συμπολίτης περνά τον δικό του προσωπικό Γολγοθά, αυτό που δεν θα έπρεπε κανένας να εύχεται είναι η πολιτική αστάθεια. Ο τόπος χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση. Η αυτοδυναμία για εμάς είναι πράγματι το επιδιωκόμενο γιατί η πολιτική αστάθεια στο μόνο που μπορεί να οδηγήσει είναι σε ένα πολιτικό σκηνικό που θα θυμίζει κινούμενη άμμο. Το ζητούμενο είναι από αυτές τις εκλογές να προκύψει μία όσο το δυνατόν ισχυρότερη κυβέρνηση. Να μην βγουν, δηλαδή, κόμματα αδύναμα τα οποία αύριο δεν θα μπορούν ούτε να κυβερνήσουν τη χώρα ούτε να συζητήσουν την οποιαδήποτε αλλαγή σε μέτρα που θα βοηθήσουν αυτό τον τόπο και δεν χρειαζόμαστε κυβερνήσεις που θα στηρίζονται σε ευκαιριακές συγκλίσεις και συνενώσεις με άλλα κόμματα χωρίς καμία προγραμματική συμφωνία. Δυστυχώς, αυτό θα είναι ό,τι χειρότερο. Η αυτοδυναμία πρέπει να είναι ευχή όχι κατάρα.  Όσο μεγαλύτερη δύναμη μπορεί να συγκεντρώσει η ΝΔ τόσο καλύτερο θα είναι για το αύριο αυτής της χώρας γιατί θα μπορούμε με όρους, προϋποθέσεις και αξιώσεις να συζητήσουμε με τους εταίρους μας και να τους εξηγήσουμε, τροποποιώντας την ακολουθούμενη πολιτική, ότι με μία άλλη πολιτική, που θα στηρίζεται στα ισοδύναμα μέτρα, πράγματι, μπορούμε να φτάσουμε στο ίδιο αποτέλεσμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου