Μειώσεις και κρατήσεις σε μισθούς υπαλλήλων του Δήμου

Αναρτήθηκε από: Κώστας Γκιουλέκας και «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη»



Με αφορμή το γεγονός ότι η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, εξαιτίας προηγούμενων οικονομικών λαθών και σε συνδυασμό με την εφαρμογή της ενιαίας αρχής πληρωμών, έκανε τραγικές περικοπές και κρατήσεις από τους μισθούς των εργαζομένων στον Δήμο, παραμονές των εορτών, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης και βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Ειλικρινά, δεν θα θέλαμε τούτες τις Άγιες Ημέρες να αναφερθούμε και να καταγγείλουμε καταστάσεις που ξεπερνούν κάθε όριο. Αναγκαζόμαστε, όμως, να το κάνουμε διότι με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, προσπαθώντας να επανορθώσουν προηγούμενα οικονομικά λάθη, έφτασαν στο σημείο να καταδικάσουν ουσιαστικά τους εργαζόμενους στο Δήμο Θεσσαλονίκης να μην γιορτάσουν τις Άγιες Ημέρες με τις οικογένειές τους, αφού παρακράτησαν από το μισθό τους προηγούμενα ποσά που είχαν δοθεί, με συνέπεια πολλοί εργαζόμενοι να πληρωθούν, παραμονές του Πάσχα, με τα ευτελιστικά ποσά, μετά τις παρακρατήσεις που έγιναν, των 15, των 20, των 25 και των 50 ευρώ!
Με αυτή την ενέργειά της η διοίκηση του Δήμου δείχνει ξεκάθαρα ότι το μόνο που περισσεύει σ’ αυτούς που την απαρτίζουν είναι η κοινωνική αναλγησία αφού δεν σκέφτηκαν ότι με αυτή τους την ενέργεια ουσιαστικά καταδικάζουν στην ανέχεια έναν μεγάλο αριθμό εργαζομένων μαζί με τις οικογένειές τους.
Είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε αυτή την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας και να καλέσουμε προσωπικά τον Γιάννη Μπουτάρη, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, να επανορθώσει την τραγική ενέργειά του. Επιτέλους, ας αντιληφθεί αυτός και οι συνεργάτες του που διοικούν το Δήμο Θεσσαλονίκης ότι περισσότερη ευαισθησία δεν βλάπτει. Ιδίως αυτές τις μέρες που η οικονομική κρίση μαστίζει ολόκληρο τον ελληνικό λαό”.
taxalia.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου