Κ. Γκιουλέκας: «Δεν έχουμε σύνδρομο λαϊκισμού»

Αναρτήθηκε από: Κώστας Γκιουλέκας και «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη»



Εχει τον τρόπο της η ΝΔ να ξεχρεώσει την Ελλάδα μας είπε ο Κώστας Γκιουλέκας από την τηλεόραση της ΝΕΤ. Μίλησε ξανά για τα περίφημα αλλά θολά οικονομικά ισοδύναμα, την γενικόλογη ανάπτυξη που …αμέσως θα θέσει σε λειτουργία και φυσικά για την αυτοδυναμία την οποία η ΝΔ θα κατακτήσει οπωσδήποτε…

Κατά τον Κ. Γκιουλέκα, ο τρόπος εξοικονόμησης των χρημάτων για το χρέος είναι δική μας υπόθεση…
«Ο τρόπος που θα βρούμε τα λεφτά για το χρέος αφορά κυρίως εμάς. Εμείς επί διακυβέρνησης Παπανδρέου, όταν είδαμε ότι αντελήφθησαν ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά παρέμεναν άπρακτοι εγκληματώντας εις βάρος της εθνικής οικονομίας, είπαμε προτάξτε την ανάπτυξη, μην παίρνετε οριζόντια μέτρα περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις».
Μα ο ίδιος ο δανειστής λέει ότι μέχρι το 2013 δεν θα υπάρχει ανάπτυξη;..
«Ναι, εφόσον η συγκεκριμένη πορεία της κυβέρνησης μας έβαλε σε βαθύτερη ύφεση. Είχαμε την δυνατότητα με άλλα ισοδύναμα μέτρα. Είμαστε στα πρόθυρα μιας κοινωνικής έκρηξης. Θα βάλουμε κι άλλους φόρους; Ο κόσμος δεν έχει πια να πληρώσει».
Αλλά πώς θα λύσει το πρόβλημα ο κ. Σαμαράς;
«Κάναμε πρόταση από τον Οκτώβριο του 2009 για το πώς μπορεί ο τόπος να οδηγηθεί στην ανάκαμψη. Πιστεύω ότι όποιος υποσχεθεί κάτι, ακόμα και το ελάχιστο, και δεν μπορεί να το υλοποιήσει, θα βρεθεί μπροστά στην σφοδρότερη λαϊκή αντίδραση. Οι συνταξιούχοι των 700 ευρώ δεν γίνεται να υποστούν επιπλέον μειώσεις. Δεν υπάρχει υστέρημα για να επωμιστεί άλλα βάρη».
Και ο κ. Γκιουλέκας μας διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ δεν πάσχει από σύνδρομο λαϊκισμού:..
«Εμείς δεν έχουμε σύνδρομο λαϊκισμού. Αλλά αυτό που πρέπει να απεύχεται κανείς είναι την 7η Μαίου να βρεθούμε με κατακερματισμένη Βουλή και την χώρα να μην μπορεί να κυβερνηθεί. Τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση; Αν δεν υπάρχει ισχυρή, αυτοδύναμη κυβέρνηση για να συζητήσει και να τροποποιήσει κάποιους όρους που μας οδήγησαν ως εδώ, δεν θα μπορεί η χώρα να βγει από το αδιέξοδο».
Politics GR

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου